fredag 7 mars 2014

Fler cykelhandlare på väg till Västerort!

Med anledning av byggandet av Barkarbystaden och tillhörande handelsområde så kan man lugnt säga att det snart blir ett större utbud för alla som vill köpa cykel i Järfälla med omnejd. Redan idag finns följande affärer på plats...

(Barkarby Handelsplats)
 
(IKEA-huset, Barkarby)
 
 
Lite längre bort - vid Coop Forum i Vinsta (Vällingby) finner vi:
 
Under 2014-15 kommer två stora sportkedjor att etablera sig i anslutning till Barkarby Handelsplats:


Sedan har vi ju även Stadium i IKEA-huset, men det klena utbudet (och kompetensen?) gör att jag knappt vill nämna dem ;-)

Då är frågan - vilka är värda att besöka om man ska köpa cykel? Svaret är att det beror vad du är ute efter för cykel och vilken service du räknar med att kunna få efter ditt besök. Samtliga dessa aktörer har nämligen olika inriktning. Någon regelrätt konkurrens lär det därmed knappast bli frågan om
 
Sportson har stor kompetens då man bara säljer cyklar. Man har egen verkstad och lagerför märken såsom Scott, Specialized, Crescent, Nishiki och några fler. Inriktningen är främst hybrider och mountainbikes men man har även några racers och barncyklar. Man har även kringutrustning i form av däck, kläder, skor och andra tillbehör. Priserna ligger kanske något över snittet.
Värt att notera är att varje butik gör sina egna inköp - vilket betyder att de cyklar du ser på hemsidan kanske inte säljs i den butik du själv besöker!
 
Team Sportia skulle man lätt kunna förkasta - om man inte har besökt den butik som ligger i IKEA-huset i Barkarby. Här satsar man nämligen stort på just cyklar. Ett smart drag då man ligger vägg i vägg med Stadiums största butik i Stockholm! Även här handlar det om att inköpen sker oberoende av andra butiker. De märken man främst satsar på är Scott, Richmond, Crescent och Peak. Tyvärr har man väldigt lite kläder och övriga tillbehör. Kompetensen är dock god och det är hög nivå på servicen. Man verkar främst satsa på hybrider, pendlarcyklar och barncyklar. De mountainbikes man lagerför är få, men i gengäld av hög kvalitet. Team Sportia har ofta nedsatt pris (på grund av begränsat lagerutrymme?) så här kan man göra fynd.
 
Sigge Cykel är en lokal aktör med en anrik historia. Från början var det en idrottsaffär belägen i Vällingby Centrum. Numera är det bara cyklar som gäller. Man har väldigt många cyklar på lager av alla olika genrer: Scott, Trek, Crescent är mest representerade. En gedigen tillbehörsvägg, flertalet hjälmar och handskar, men lite klenare med kläder. Man erbjuder två års fri service och så länge det lilla "Sigge Cykel-märket" sitter på din ram kan du när som helst komma in och på stunden få hjälp med vad som helst som har gått sönder eller behöver justeras på din cykel! Priserna är något billigare än Sportson. Hemsidan är dock usel!
 
Decathlon är en fransk sportkedja som bara för något år sedan etablerade sig i Stockholm. Man har en butik i Kungens Kurva och öppnar under 2015 en ny butik i Barkarby. Decathlon är ett gigantiskt varuhus med bara sportutrustning och kläder inom alla idrotter du kan tänka dig. Man har en cykelavdelning med ett något begränsat utbud av mtb, hybrider, racers och barncyklar av sitt eget märke Rockrider och Btwin. Inom det sistnämnda märket har man också hjälmar, handskar, kläder m.m. Att slå sig in på en marknad med så starka varumärken som inom cykling är en utmaning och det är lätt att rynka på näsan åt allt som är okänt. En sökning på Google ger dock ganska många träffar på dessa märken. Kvalitén ska genomgående vara mycket bra och växelkomponenter av både SRAM och Shimano borgar för att det inte är skräp man köper. Detsamma gäller kläder där bl.a. deras vinterjacka för cykling i Allt om cykling nr fick betyget "Mest prisvärd". (Jag har den själv och kan gå i god för att det är en riktigt bra jacka!) Hemsidan är bra förutom att de aldrig skriver tum på hjulen utan endast S,M eller Large på ramstorleken!
 
XXL är precis som Decathlon ett sportvaruhus. Man säljer sitt eget märke White samt Merida, Ridley och Focus. Priserna är låga och man huserar en fullskalig verkstad i varuhuset. Bra med reservdelar men inte så mycket kläder. Man är väldigt aggressiv med sin reklam och nästan varje vecka kan man fynda - främst kläder och kringutrustning till riktigt bra priser. Hemsidan är bra med ett plus i kanten för att konsumenter själva kan lägga in recensioner av de produkter man köpt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar