fredag 20 mars 2015

Stockholms nyaste - och fräschaste(!) cykelbutik...

Vägg i vägg med Stadium i IKEA-huset i Barkarby har Team Sportia sedan flera år fört en ganska så tynande tillvaro med sitt cykel- och sportsortiment. Fokuset har legat på främst barn- och ungdomscyklar samt pendlarcyklar av klassiskt snitt. Under en lång tid har man haft stängt på grund av ombyggnad. Målet har varit att bli Stockholms mest kompletta cykelbutik! Satsningen skulle även ligga på Tritathlon, personlig träning och bikefitting. Förväntningarna var som sagt stora, även om jag själv tvivlat på att Team Sportia skulle skulle kunna konkurrera med Sportson och andra etablerade cykelbutiker. (Fördomar - javisst!) Idag var dagen D och grand opening av den nya butiken - och det nya konceptet...

 


Jag måste erkänna att förvandlingen är total. Den gamla Team Sportia-butiken med sitt otydliga sortimentsfokus är ett minne blott. Man har verkligen gått all-in när det gäller cykel. Hela butiken är fylld med cyklar och reservdelar. Dessutom presenterar man dem på ett föredömligt sätt. Tydliga skyltar visar vägen och den mörkgrå mattan tillsammans med en suverän ljussättning ger hela butiken en känsla av exklusivitet (som kanske kan skrämma iväg de med mindre plånböcker?). Faktum är att man nästan får en känsla av att gå omkring på en mässa!





Man ska tydligen vara Crescents flaggskeppsbutik och jag själv blir både stolt (som svensk) och riktigt imponerad över vilket utbud och vilken satsning Crescent gör för att synas mer i cykelkretsar...


 
Utöver Crescent lyfter man särskilt fram Bianchi ...

 
De tillbehör man lagerför består mestadels av TEC samt Spectra...



Riktigt kul är satsningen på bikefitting. Mitt i butiken har man byggt upp ett toppmodernt och bemannat Shimano servicecenter fyllt med reservdelar och alla möjliga tekniska hjälpmedel för att hjälpa seriösa cyklister med att anpassa just sin hoj...


Så vad blir då betyget...
Själv känner jag mig besviken på utbudet av fulldämpade mountainbikes. Man hade 7 st Scott i priser från 22 500:- och uppåt, någon Bianchi och förstås Crescents utbud men sedan var det inte så mycket mer. Inte så mycket bredd med andra ord. En effekt av att man satsar så mycket på Crescent kan man tänka. I deras sortiment finns det nämligen gott om hardtails, cyklocross och racers. Andra märken man lagerför är Monark och Sjösala samt deras gamla trotjänare Peak som man nu mest återfinner hos barncyklarna. De däck man lagerför är Spectra och Vittoria. Säkert bra märken - men de tillhör inte de som man ofta pratar om när man diskuterar däck. (Tidigare sålde man Continental. Varför har man slutat med det?)
Som helhet känns det verkligen att detta är en konceptbutik. Vill du införskaffa en ny Crescent av valfri sort eller en exklusiv racer från Bianchi, då är detta butiken för dig. Likaså om du satsar på cyklar för de längre loppen eller Triathlon (här finns både simdräkter, skor och annat matnyttigt). Sedan har de förstås ett bra utbud av cykelskor, hjälmar, vattenflaskor, pumpar, reservdelar, el-cyklar och kläder från bl.a. Craft och Pearl Izumi.
Prislapparna hade inte riktigt hunnits med överallt, men det lär visa sig om det är hit man kommer att åka för att köpa sin utrustning.
På det hela taget en mycket snygg butik som lär tilltala många. Att besöka Sportsons butik ett stenkast längre bort i Barkarby handelsplats känns som att kliva in i ett trångt och mörkt garage efter denna upplevelse. Lycka till säger jag till Team Sportia. Konkurrens är alltid bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar